برهم‌کنش آب‌شور و ورمی‌کمپوست بر رشد و میزان جذب برخی عناصر معدنی در چهار جمعیت رازیانه Foeniculum vulgare

عبدالله بیک خورمیزی؛ سیاوش حسینی سرقین؛ محمدرضا سرافراز اردکانی؛ سید محمد مشتاقیون؛ سید موسی موسوی کوهی

دوره 33، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 39-52

https://doi.org/10.22092/jwra.2019.119113

چکیده
  به­منظور بررسی اثر متقابل تنش شوری القا شده با کلرید سدیم و کود آلی ورمی­کمپوست بر رشد رویشی و میزان برخی از عناصر غذایی در رازیانه(Foeniculum vulgare Mill)، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یزد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح شوری شاهد (غیر­شور)، 40، 80 و120 میلی­مولار ...  بیشتر

تاثیر ورمی‌کمپوست و آبیاری با آب آلوده بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد گوجه‌فرنگی و بامیه

حسین میرزایی تختگاهی؛ هوشنگ قمرنیا؛ میلاد فرمانی فرد

دوره 32، شماره 4 ، دی 1397، ، صفحه 555-565

https://doi.org/10.22092/jwra.2019.118524

چکیده
  در این پژوهش، اثر ورمی­کمپوست بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد دو گیاه گوجه­فرنگی و بامیه تحت آبیاری با آب آلوده بررسی شد. آزمایش دو تیمار استفاده از ورمی­کمپوست و شاهد داشت که با سه تکرار در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی اجرا شد . ورمی­کمپوست به میزان 25 تن در هکتار در دو مرحله، زمان کشت محصول 10 تن در هکتار و یکماه بعد از ...  بیشتر

تاثیر منبع و مقدار نیتروژن بر رنگدانه‌‎های فتوسنتزی، پرولین، قند محلول، سدیم و پتاسیم در گیاه خرفه (Portulaca oleracea) آبیاری شده با آب شور

فرشته گرشاسبی؛ سیف‌اله فلاح؛ علی تدین

دوره 30، شماره 2 ، تیر 1395، ، صفحه 227-241

https://doi.org/10.22092/jwra.2016.106646

چکیده
  روند استفاده از آب شور در تولید محصولات کشاورزی در حال افزایش است. بنابراین، به منظور بررسی اثرات منبع و مقدار نیتروژنبر ویژگی­های فیزیولوژیک گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.)آبیاری شده با آب شور، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج سطح شوری شامل تیمار شاهد (آب مقطر)، آب شور طبیعی (با قابلیت هدایت 2/2 دسی­زیمنس بر متر) و سه سطح ...  بیشتر