آبهای نامتعارف، آلودگی،آب شور
واکنش رشدی و فیزیولوژیک ارقام مختلف سورگوم به شوری آب آبیاری

محسن سیلسپور

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 1-20

https://doi.org/10.22092/jwra.2022.357142.905

چکیده
  در این پژوهش، تحمل به شوری پنج رقم سورگوم (اسپیدفید، کیمیا، پیام، سپیده و پگاه) در پنج سطح شوری آب آیباری (آب غیر شور، و شوری 4، 8، 12 و 16 دسی­زیمنس بر متر) در گلخانه مطالعه شد. طرح آماری آزمایش بلوک­های کامل تصادفی به­صورت فاکتوریل با 25 تیمار و چهار تکرار بود. صفات مورد مطالعه ارتفاع بوته، سطح برگ، وزن خشک ریشه و اندام هوایی، نسبت وزن ...  بیشتر

آبهای نامتعارف، آلودگی،آب شور
اثر شوری آب آبیاری بر عملکرد نسبی و برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی سورگوم

مرجان نوروزی؛ الهام چاوشی؛ مهدی قاجار سپانلو

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 55-73

https://doi.org/10.22092/jwra.2022.352078.823

چکیده
  این آزمایش برای بررسی اثر تنش شوری آب آبیاری بر ویژگی­های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه سورگوم( رقم اسپیدفید) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در  ستون­های خاک در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران به اجرا در آمد. آزمایش در 15ستون­ خاک طی 56 روز انجام شد. تیمارهای شوری شامل آب چاه (شاهد) (dSm-1 99/0S1=)، مخلوط ...  بیشتر

ارزیابی اثر میزان و شوری آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم سیروان

فاطمه حاجی آبادی؛ فرزاد حسن پور؛ مصطفی یعقوب زاده؛ حسین حمامی؛ سید محسن سیدی

دوره 34، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/jwra.2020.121918

چکیده
  تنش شوری و خشکی از مهم‌ترین عواملی هستند که رشد و نمو گیاهان را در نواحی خشک و نیمه‌خشک محدود می‌کنند. به منظور بررسی اثرات مقدار و شوری آب آبیاری بر روی عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم سیروان آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند و در سال زراعی 97-1396 ...  بیشتر

تعیین تابع تولید آب- شوری- عملکرد برای گیاه اسفناج

هادی دهقان؛ مهدی مکاری؛ میثم عابدین پور

دوره 34، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 79-91

https://doi.org/10.22092/jwra.2020.121919

چکیده
  با توجه به افت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی، بهینه­سازی مصرف آب در کشاورزی ضروری است. یکی از روش­های بهینه­سازی مصرف آب در کشاورزی بخصوص در مناطق خشک و نیمه­خشک، استفاده از توابع تولید آب- شوری- عملکرد می­باشد. لذا این مطالعه به­منظور پیش­بینی عملکرد و اجزای عملکرد گیاه اسفناج و تعیین تابع تولید بهینه در شرایط تنش شوری و ...  بیشتر

برهم‌کنش آب‌شور و ورمی‌کمپوست بر رشد و میزان جذب برخی عناصر معدنی در چهار جمعیت رازیانه Foeniculum vulgare

عبدالله بیک خورمیزی؛ سیاوش حسینی سرقین؛ محمدرضا سرافراز اردکانی؛ سید محمد مشتاقیون؛ سید موسی موسوی کوهی

دوره 33، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 39-52

https://doi.org/10.22092/jwra.2019.119113

چکیده
  به­منظور بررسی اثر متقابل تنش شوری القا شده با کلرید سدیم و کود آلی ورمی­کمپوست بر رشد رویشی و میزان برخی از عناصر غذایی در رازیانه(Foeniculum vulgare Mill)، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک­های کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یزد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح شوری شاهد (غیر­شور)، 40، 80 و120 میلی­مولار ...  بیشتر

شبیه سازی اثر شوری آب بر عملکرد ذرت در شرایط تغییر اقلیم در منطقه اهواز

مهری سعیدی نیا؛ سعید برومند‌نسب؛ سید بهرام اندرزیان

دوره 31، شماره 1 ، فروردین 1396، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22092/jwra.2017.109904

چکیده
  در این تحقیق، میزان عملکرد ذرت (رقم مبین)، در شرایط آبیاری با آب شور در منطقه اهواز، تحت سناریوهای مختلف تغییر اقلیم شبیه­سازی گردید. با در نظر گرفتن دوره مبنا (2010- 1981)، برای تولید سناریوها در دو دورۀ آتی 2050- 2021 و 2100- 2071، از مدلCSIRO-MK3.5در ترکیب با سه سناریوی انتشار A2 و B1 و A1Bاستفاده شد و برای بررسی اثر سناریوهای مختلف بر روی عملکرد، تحت پنج ...  بیشتر

تأثیر مدیریت بقایای گندم و آبیاری با آب‌شور بر عملکرد ذرت بهاره و تغییرات شوری نیمرخ خاک

مولود حیدری نیا؛ عبدعلی ناصری؛ سعید برومند نسب

دوره 30، شماره 3 ، مهر 1395، ، صفحه 285-299

https://doi.org/10.22092/jwra.2016.107151

چکیده
  تجمع بیش از حد نمک در منطقه ریشه و افت شدید عملکرد یکی از مشکلات اصلی استفاده از آب­های شور در مناطق گرم و خشک می­باشد. از اینرو این تحقیق با هدف بررسی اثر مدیریت­های مختلف استفاده از بقایای گندم بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه­ای بهاره (رقم مبین) و شوری خاک در شرایط آبیاری با آب شور اجرا گردید. برای این منظور آزمایشی به صورت ...  بیشتر

تاثیر منبع و مقدار نیتروژن بر رنگدانه‌‎های فتوسنتزی، پرولین، قند محلول، سدیم و پتاسیم در گیاه خرفه (Portulaca oleracea) آبیاری شده با آب شور

فرشته گرشاسبی؛ سیف‌اله فلاح؛ علی تدین

دوره 30، شماره 2 ، تیر 1395، ، صفحه 227-241

https://doi.org/10.22092/jwra.2016.106646

چکیده
  روند استفاده از آب شور در تولید محصولات کشاورزی در حال افزایش است. بنابراین، به منظور بررسی اثرات منبع و مقدار نیتروژنبر ویژگی­های فیزیولوژیک گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.)آبیاری شده با آب شور، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج سطح شوری شامل تیمار شاهد (آب مقطر)، آب شور طبیعی (با قابلیت هدایت 2/2 دسی­زیمنس بر متر) و سه سطح ...  بیشتر

بررسی اثر آب مغناطیسی بر شاخص های رشد گندم در شرایط شور

غلامحسن رنجبر؛ محمد جواد روستا؛ سید علی محمد چراغی

دوره 26، شماره 3 ، آذر 1391، ، صفحه 263-274

https://doi.org/10.22092/jwra.2012.118980

چکیده
              به منظور تعیین تاثیر آب شور با تیمار مغناطیس و بدون آن بر سبزشدن، عملکرد و اجزای عملکرد گندم، دو آزمایش جداگانه در مرکز ملی تحقیقات شوری انجام شد. آزمایش اول در شرایط کنترل شده و با درجه حرارت های روزانه و شبانه 25 و 15 درجه سانتی گراد انجام گرفت. میزان سبز شدن بذور گندم با چهار کیفیت آب 5/2، 0/6، 0/10 و 7/12 دسی زیمنس بر ...  بیشتر