نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکدهکشاورزی، دانشگاه شهرکرد.

2 دانشجوی کارشناسی ارشدآبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه همدان.

3 دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه همدان.

چکیده

این پژوهش به‌منظور،بررسی تأثیر تیمارهایآبیاری به میزان 40 ،60،80و100 درصد نیاز آبی بر شاخص‌ رشد،عملکرد و کارائی مصرف آب روی گیاه فلفل قلمی(Capsicum annuum L.)،درگلخانه دانشگاه شهرکرد،درداخل 12 گلدان دریک خاک لومی- رسی درقالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمارو 3 تکراردر سال 1391 انجام گرفت.نتایج نشان داد که میزان آب آبیاری بر شاخص‌ رشد، عملکرد وکارائی مصرف آب ((WUEدرسطح پنج درصد معنی‌دار بوده است.حداکثر عملکرد محصول و حداکثر کارائی مصرف آب در تیمار 100 درصد نیاز آبی  به‌دست آمد. هم‌چنین مشاهده شد که باکاهش مصرف آب به‌میزان 20،40 و 60 درصد نیاز آبی،عملکرد محصول به‌ترتیب 98/26،92/50و49/69درصد کاهش یافت. با کاهش مصرف آب به‌میزان20،40و60درصدنیازآبی،کارائی مصرف آب به‌ترتیب 56/10،24/22و35/29درصد کاهش یافت. باتوجه به این‌که اختلاف عملکردبین تیمارهای 100 درصد نیاز آبی و80 درصدنیازآبی درسطح  5 درصدمعنی دارنبود لذاتوصیه ‌شدکه درشرایط محدودیت ‌آب آبیاری می‌توان،تاحداکثر 20 درصدنیازآبی گیاه را کاهش داد.



 

عنوان مقاله [English]

Effects of Water Stress on Growth Indices, Yield, and Water Use Efficiency of Pepper Plant in Greenhouse Condition

نویسندگان [English]

  • H T 1
  • S M 2
  • H Z 3

چکیده [English]

The present research was conducted to study the effect of irrigation treatments on growth indices, yield, and water use efficiency of long green pepper (Capsicum annuum L.) at the research greenhouse of Shahrekord University. This experiment was done in a clay-loam soil using randomized design with four treatments i.e. 40%, 60%, 80%, and 100 percent of water requirement and three replications, in 12 pots, during 2012. The obtained results from statistical analysis indicated that the effect of irrigation water on growth indices, yield, and water use efficiency (WUE) was significant at 5% level. Maximum yield and maximum water use efficiency were achieved in treatment of 100 percent water requirement i.e. full irrigation. Furthermore, it was observed that water use reduction by 20%, 40% and 60 percent led to reduction in yield by 26.98%, 50.92% and 69.49 percent, respectively. Moreover, it was observed that water use reduction by 20%, 40% and 60 percent led to reduction in water use efficiency by 10.56%, 22.24% and 29.35% percent, respectively. Since there was no significant difference in yield between 100% and 80 percent treatments, it is recommended that under water shortage conditions, the maximum reduction in water application be limited to 20 percent of water requirement.

کلیدواژه‌ها [English]

  • تنوع ژنتیکی